kraambank

Daar is het eindelijk dan, Rotterdam heeft nu zijn eigen kraambank. Een initiatief van  Kraamzorg Birth Company en Verloskundigenpraktijk Lente. Onze visie is, dat elke (aanstaande) ouder recht heeft op voldoende spulletjes voor haar en de baby! Het idee van de kraambank is ontstaan, omdat wij merkten dat in onze omgeving de (aanstaande) ouders en gezinnen een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij als Kraambank Rotterdam willen de openheid bieden, om voor u als donateur uw tweedehands kraamartikelen te kunnen doneren. En voor u als (aanstaande) ouder, het bij ons te mogen ophalen. 

Kraambank Rotterdam wilt haar deuren openen voor de ouders en gezinnen die het minder breed hebben. U hoeft niet ingeschreven te staan bij Kraamzorg Birth Company of Verloskundigenpraktijk Lente, om in aanmerking voor de kraambank te komen. 

Wij willen u juist van harte uitnodigen om zo vrijmoedig te zijn, om langs te komen bij Kraambank Rotterdam. Zodat u (baby) spulletjes en zwangerschap kleding kunt ophalen voor uzelf en uw baby! 

Als u thuis of iemand die u kent, nog kraamspullen heeft en die nog in goede staat zijn. Zou uw donatie heel waardevol zijn, voor de ouders die het nodig hebben! U kunt uw kraamspullen brengen op locatie Birth Company: Oranjeboomstraat 132 3070 BE, op alle werkdagen tussen 10:00 en 16:00 

Wat doet de kraambank?

Kraambank zorgt dat pre-loved spulletjes terecht komen bij de mensen die nodig hebben. 

Wilt u graag uw kraamspullen een nieuw thuis bieden en iets waardevols te kunnen betekenen voor uw medemens. Kraambank Rotterdam is door en voor de mensen. Wij geloven in de kracht van samenwerking binnenin de gemeenschap. De (aanstaande) ouders en gezinnen, waarderen uw donatie enorm. Zo willen wij ervoor zorgen dat u pre-loved kraam spullen bij de ouders en gezinnen terecht komen, waarbij dit van onschatbare waarde is. 

Welke spullen hebben wij nodig?

Dat u, uw kraamspullen wilt doneren en daarmee voor (aanstaande) ouders en gezinnen een enorme steun bent, wordt natuurlijk zeer gewaardeerd. Alleen wij als Kraambank Rotterdam kunnen niet alles in ontvangst nemen. Wij hebben gemerkt dat in onze omgeving, de spullen van de zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte het meest nodig zijn. Het gaat hierbij om babykleding tot omtrent luiers en van spulletjes voor de verzorging tot aan het slapen gaan. Heeft u deze pre-loved kraamspullen? Dan zijn wij meer dan enthousiast, om deze in ontvangst te nemen! 

Vrijwilligers

Wat leuk dat u kijkt, onder het kopje ‘’Vrijwilligers’’ en dat u graag iets zou willen betekenen. 

Heeft u een hart voor (aanstaande) ouders en gezinnen? En wilt u graag iets teruggeven aan uw buurt? Dan zoeken wij u! 

Kraambank Rotterdam kan niet alleen opereren, daarom zoeken wij vrijwilligers die zich willen inzetten voor de buurt.  

Uw sociale en communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk tijdens deze functie. U bent het gezicht van de kraambank, tevens komt u ook in aanraking met ouders en gezinnen, waarbij dit gevoelens kan oproepen. 

De kraambank is het project, maar het verschil dat maakt u. 

Wilt u graag een paar uur van uw tijd en energie willen investeren, in de (aanstaande) ouders en gezinnen, waarbij uw hulp zeer gewaardeerd wordt? En zou u het leuk vinden om vrijwilliger te worden bij Kraambank Rotterdam, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar elke werkdag, tussen 8:30 en 17:00.